Filippinerna 2024 – 2025

Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig resa till Filippinerna över jul och nyår. Du får njuta av värmen och fantastisk dykning samtidigt som du slipper ifrån allt julstök.
Resan är 19 dec 2024 – 04 jan 2025 och arrangeras i samarbete med Scuba Travel.

Vi besöker två platser, Södra Leyte och Bohol – Här får du två härliga veckor med sol, värme, härlig dykning och trevligt sällskap att umgås tillsammans med. Här får du varierad och skön dykning, vackra rev, härliga väggdyk, blandat stort och smått, ofta sköldpaddor och spännande makrodykning. Kanske kan en manta eller valhaj dyka upp och förgylla ditt dyk. På den här resan tar vi med dig på ett avkopplande och härligt äventyr där du upplever två av Filippinernas kanske mindre kända dykdestinationer.

På den här resan kommer du att bo på två olika resorter. Södra Leyte är enkelt och familjärt där det erbjuds mycket bra och varierad dykning. Anda i Bohol är lite högre standard och här har du halvpension och njuter av din andra vecka vid poolen efter dagens härliga dykning

Vi genomför den här resan som en resa för våra kunder men alla är välkomna att åka med. Anmäl dig direkt till Kalmar dykcenter.
Du behöver inte ha några särskilda förkunskaper utöver ett dykcertifikat. Självklart är även icke dykare välkomna att åka med.

Om resan

Under två härliga veckor drygt kommer du uppleva två av de mindre kända dykdestinationerna i Filippinerna. Södra Leyte och Anda på ön Bohol har båda börjat bli mer och mer populära men långt ifrån lika stora destinationer och turistiga som landets mest kända platser. Här startar du med en uppladdningsnatt i Manila på flygplatshotell för att sen flyga vidare till Södra Leyte. Vackra rev, litet familjärt boende och väldigt bra dykning. Makro, väggar och korallrev med chans att få se stora djur ibland. Resorten är liten men har blivit ett verkligt dragplåster för regionen då dykningen här har upptäckts av allt fler.

Efter första veckan blir det en dags transfer till grannön Bohol och här landar du vid en liten större men fortfarande liten resort med högre standard. Här har du pool, avkoppling och kan verkligen njuta och nyårshelgen här kommer säkert bli väldigt härlig. Här hittar du vackra korallträdgårdar, väggdyk och ett mycket rikt marint liv. Här kan nästan vad som helst passera då det i Boholhavet till exempel är gott om valar och delfiner. Även sköldpaddor och mindre hajar ses regelbundet. 

Bohol har också mycket att erbjuda på land, du kan till exempel göra en dagstur till Chocolate Hills, man made forrest, Loboc River, Butterfly farm och Tarsier (Spökdjur) sanctuary. Här finns verkligen mycket för dig som inte dyker och är ni till exempel en familj så kan första veckans relativ lugn och ro här snabbt ändras till dagar fyllda med upplevelser. Självklart blir poolen en naturlig samlingsplatser efter dagens dykning och en och annan svalkande drink kan avnjutas när solen går ner.

Här kan du läsa mer om resan!

Resan går att anpassa genom att t.ex. förlänga resan både innan eller efter.

Resplan dag för dag

Dag 1
Flyg till Manila, Filippinernas huvudstad

Dag 2 
Ankomst och ni tar in på hotell över natten vid flygplatsen 

Dag 2-3
En natt del i dubbelrum inkl frukost 

Dag 3
Flyg till Leyte och transfer till er resort

Dag 3-10
07 nätter boende del i dubbelrum
Dykpaket med 10 dyk inkl tank, vikter, guide, båt

Dag 10
Transfer till nästa resort

Dag 10-17
07 nätter boende del i dubbelrum inkl halvpension (frukost och middag)
Dykpaket med 10 dyk inkl tank, vikter, guide, båt

Dag 17
Transfer till flygplats
Flyg inrikes till Manila och sen vidare till Skandinavien eller för dig som önskar förlänga din vistelse fortsatt program

Dag 18
Åter i Skandinavien

Pris: 46.995:-
OBS! Priset ovan är baserat på dagens flygpriser och valutakurser. Vi håller just nu inga platser på flyget eller rum på boendet så det är också baserat på tillgänglighet när ni väljer att boka er resa.

Magic_Oceans
Sköldpadda
Södra Leyte
Magic resorts
Sjöhäst