Lysekil

I Lysekil samlas de som är intresserade av havet. Det finns en anledning till att det finns ett gymnasium för marinbiologer, fiskeriverket, forskningsstationer och Havets Hus här. Gullmarsfjorden är Sveriges enda riktiga tröskelfjord. Djurlivet inuti och utanför fjorden är unikt för Sverige. Flertalet arter kan endast ses här och arter kommer upp på dykbart djup jämfört med ute i havet. Alla kobbar och skär utanför fjorden får en enorm mängd vatten som passerar när vattnet i fjorden skall in och ut. Detta gör att på många av våra dykplatser har vi ett rikt marint liv.

Vi åker och dyker med Fourth Element, en Brandskär 28, som är en mycket bra dykbåt. Dykplatserna ligger bara minuter från bryggan.

Fourth Element

Vi bor på Hotell Lysekil, hotellet levererar en total upplevelsen för dykare. Det finns kompressor, booster och gaser för att optimera dykupplevelsen. För ett tillägg på 150:-  ingår fri dykluft för hela vistelsen på hotellet. I priset ingår möjligheten att använda torkrum och arbetsbänkar för dykutrustning. Dykrummen är en enklare boendeform där det vi har tillgång till gemensamma kök, tvättstuga och toaletter.
Det går också enkelt att dyka på husrevet Släggö, en kort promenad från hotellet, det finns möjligheten att låna skrindor till att transportera utrustningen med.

Krabbtaska
Hummer