Värmeväst – Venture Heat

Vi är återförsäljare för en fantastiskt bra värmeväst!
Den är vattentät till 100 m vilket innebär att den kan användas under en våtdräkt. Den blir heller inte skadad om du skulle få in vatten i din torrdräkt. Du kan t.o.m. tvätta själva västen om den skulle bli smutsig.
Västen kan med fördel användas i alla möjliga samband när man blir kall. T.ex. Dykning både med torrdräkt och våtdräkt, Yrkesdykare med skötare mm, Kajaking, Surfing, Jakt, Fiske, Motorcyckelåkare, Båtförare……..
Västen använder infravärme, s.k. FAR Infrared, för att hålla dig varm. Det är alltså inte en varm elkabel som värmer utan västen strålar ut värmer på liknande sätt som en infravärmare. Vilket värmer upp kroppen djupare och skönare.

Västen styrs med en trådlös fjärrkontroll som du sätter på handleden som en klocka. Med fjärrkontrollen kan du starta och stoppa västen samt välja mellen tre effektlägen. Fjärrkontrollen visar valt effektläge med tre lysdioder samt med vibrationer i västen.

Batterierna sitter i västen och du behöver därför ingen genomföring i torrdräkten. Batteritiden är 210 – 360 minuter beroende på effektläge.

Nyfiken!
Du kan låna västen gratis och prova den under ett dyk eller annan aktivitet.
Kontakta bara oss så fixar ett lån.

Västen täcker visserligen ”bara” överkroppen men får ändå en stor inverkan på händer och fötter.
Vi gjorde ett dyk i 2-3 gradigt vatten i 54 minuter. Utan västen hade man varit rejält nedkyld och speciellt händerna hade var stelfrusna. Med västen kändes det riktigt behagligt och visst var man kall om händer och fötter men långt ifrån stelfrusen. Testa du också!