Lysekil – Gullmarn 11 – 13 November

I Lysekil samlas de som är intresserade av havet. Det finns en anledning till att det finns ett gymnasium för marinbiologer, fiskeriverket, forskningsstationer och Havets Hus här. Gullmarsfjorden är Sveriges enda riktiga tröskelfjord. Djurlivet inuti och utanför fjorden är unikt för Sverige. Flertalet arter kan endast ses här och arter kommer upp på dykbart djup jämfört med ute i havet. Alla kobbar och skär utanför fjorden får en enorm mängd vatten som passerar när vattnet i fjorden skall in och ut. Detta gör att på många av våra dykplatser har vi ett rikt marint liv.

Vi gör landbaserade dyk vid Släggö och vid någon/några av Gullmarns många dykplatser.

Vi bor på Hotell Lysekil, hotellet levererar en total upplevelsen för dykare. Det finns kompressor, booster och gaser för att optimera dykupplevelsen. I priset ingår möjligheten att använda torkrum och arbetsbänkar för dykutrustning. Dykrummen är en enklare boendeform där det vi har tillgång till gemensamt kök, tvättstuga och toaletter.
Det går också enkelt att dyka på husrevet Släggö, en kort promenad från hotellet, det finns möjligheten att låna skrindor till att transportera utrustningen med.

Upplägg

  • Vi åker till västkusten på fredagen den 11/11.
  • Vi bjuder på kaffe eller te med macka halvvägs.
  • Under lördagen och söndagen gör vi landbaserade dyk på Släggö och/eller i Gullmarn.
  • Det finns möjlighet till nattdyk på lördagskvällen.
  • På söndagen 13/11 åker vi hemåt.
  • Transport till och från västkusten står du för själv. Vi kan förmedla samåkning.
  • Vi har med oss säkerhetsutrustning och lite reservdelar.
  • Lunch och middag står du för själv. Det finns tillgång till kök på hotellet och det finns gott om restauranger i Lysekil.

Kostnad

SEK 1500 kronor
Då ingår två nätters boende, 2 frukostar samt luftfyllningar.
Anmälningsavgiften på 300 kronor betalas i samband med bokningen och garanterar din plats. Denna dras av från ovanstående.
Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka vid avbokning.
Full betalning senast 7/11. Avbokning kan göras innan detta datum.
Hotell Lysekil är populärt bland dykare även så här års. Rummen kan därför snabbt ta slut. Anmäl dig därför så fort som möjligt för att garantera din plats!

Hummer
Krabbtaska